Sajttal töltött burgonya őszi gyümölcsökkel recept
60 perc
A Sajttal töltött burgonya őszi gyümölcsökkel hozzávalói:
4 szem nagyobb burgonya
5 dkg
vaj
1 evőkanál ételízesítő
20 dkg
márványsajt
1 csokor petrezselyemzöld
A tálaláshoz: feles dió
szőlő
körte és narancs szeletek.
A Sajttal töltött burgonya őszi gyümölcsökkel elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk, félbe vágjuk és enyhén sós vízben főzzük félpuhára. Ekkor visszahűtjük, a közepét karalábé vájóval kiszedjük és egy kis talpacskát vágunk az aljára. A kiszedett burgonyát a megfelelően meglágyított sajttal, apróra vágott petrezselyemzölddel, kevés ételízesítővel összekeverjük és a burgonya mélyedéseibe töltjük. Most kivajazunk egy sütőtepsit, aminek aljára ültetejük a töltött burgonyákat, egymástól kissé távolabb. Előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor a sütőtálban maradt vajjal megöntözzük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöld maradékával, majd körítjük a megmosott tisztított gyümölcsökkel. Félszáraz fehér bor illik hozzá.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. okt. 15. 16:41
A sajttal töltött burgonya őszi gyümölcsökkel elkészítési módja és hozzávalói.