Finom palacsintatorta recept
A Finom palacsintatorta hozzávalói:A palacsintához:
12.5 dkg finomliszt
2 db tojás (nagy)
20 g vaníliás cukor
1 csipet só
2.5 dl tej (hideg)
4 dkg vaj (olvasztott)
6 teáskanál napraforgó olaj
Az összeállításhoz:
5 ek cukrozatlan kakaópor
3 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin vagy vaj
1 l tej
7 ek cukor
A Finom palacsintatorta elkészítési módja:
Kisütjük a palacsintákat, majd cukrozott kakaóporral megszórjuk, és feltekerjük. Kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Egy jénai tálat folpack fóliával kibélelünk. Az alját és egy sor oldalát kirakjuk a palacsintatekercsekkel. Vanília pudingot főzünk 1 liter tejből, három pudingporból, cukorral. A végén egy kocka margarint /vajat/ felolvasztunk benne, majd hagyjuk hűlni. Ha már csak langyos, dolgozhatunk vele. Megkenjük a pudinggal a lerétegezett palacsintákat, majd egy sor tekercs jöhet a pudingra és az oldalára. Így folytatjuk, míg meg nem telik a tál. A végén egy üres palacsintával letakarjuk. Hűtőben egy estét pihen, így másnapra könnyen és szépen szeletelhető. Tálaláskor tejszínhab mehet a tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. febr. 28. 18:42
A finom palacsintatorta elkészítési módja és hozzávalói.