Pavlova torta III. recept
A Pavlova torta III. hozzávalói:3 tojásfehérje
1 csipet só
2,5 dl porcukor
1 teáskanál citromlé vagy ecet
5 dl tejszín
1,25 dl porcukor
kivi vagy akármilyen trópusi gyümölcs
A Pavlova torta III. elkészítési módja:
Melegítsd a sütőt 150 fokra. Fektess sütőpapírt a sütőlemezre. Rajzolj egy 22 cm-es kört a papírra. Egy nagy tálban verd fel a picit megsózott tojásfehérjét. Adj ehhez 2,5 dl cukrot lassan, miközben vered a habot, végül a citromlevet is. A kirajzolt karikára oszd el a fehérjét úgy, hogy a széle vastagabb legyen. Süsd meg nagyon lassan, kb. egy órán át. Zárd le a sütőt, és hagyd benne a fehérjetortát még fél óráig. Mikor hideg a torta, kívül ropogósan kemény, belül puha. Egy tálban verd fel a tejszínt 1,25 dl cukorral. Szeleteld fel a gyümölcsöt, majd halmozd a tortára a tejszínt és a gyümölcsöket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2015. febr. 28. 06:27
A pavlova torta iii. elkészítési módja és hozzávalói.