Csirkecomb spenótos galuskával recept
70 perc
A Csirkecomb spenótos galuskával hozzávalói:
70 dkg csirkecomb filé
2 fej fehér hagyma
2tojás
50 dkg sima liszt
15 dkg rétes liszt
3 e.k főtt spenót /előfőzött/
olaj, só, szines bors, fehér bors
15 dkg reszelt trapista sajt
A Csirkecomb spenótos galuskával elkészítési módja:
A csirkacombot megmosom, vékony csíkokra felszeletelem, olajom megforgatom, és ráteszem a vékony szeletekre felvágott fehér hagymát sózom, majd a durvára vágott szines borsal párolom, kevés vizet teszek rá, ha elfőné a levét, mielőtt készre főzöm 1 kanál liszt 3 kanál víz keverékével picit besűrítem, de az étkezési keményítő is megfelel erre a célra. Félre teszem ,közben megcsinálom a galuskát. Felteszem a vizet melegedni kevés sóval, pici olajat is teszek bele, összekeverem a 3. e.k spenótot a 2 tojással kevés fehér borssal sót izlés szerint, és az előzőleg átszitált liszthez keverem, ha kell víz teszek hozzá jól szaggatható állagú legyen, ha forr a víz kiszaggatom, én az apró galuskát jobban szeretem, ha fellfort leszűrőm összekeverem az elkészített csirkével,megszórom a reszelt sajttal, és 20 percre az előmelegített sütőbe teszem. Nagyom finom, gyerekek kedvence. Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d3f56e5479, 2011. dec. 9. 19:33
A csirkecomb spenótos galuskával elkészítési módja és hozzávalói.