Csirkemájas tarja recept
60 perc
A Csirkemájas tarja hozzávalói:
8 szelet tarja / legyen egyforma/
8 szép csirke máj
14 szelet backon szalonna
só, szines bors foghagyma
3 db gála alma
A Csirkemájas tarja elkészítési módja:
A tarját, átmosom,enyhén kikloffolom utánna sózom fűszerezem. A csirke májat átmosom,leitatom a vizet, és betekerem a backon szalonnába, majd a fűszerezett tarjába beletekerem, én a sovány felével kezdem, így ha sül nem lesz száraz.A jénai tálat a maradék szalonnával kibélelem,majd ráteszem a tarjás finomságot, fóliával letakarom, lehet kevés zsiradékot a tarja alá tenni, ha nem elég szaftos,előmelegített sűtőben 35 percig sütöm, majd a fóliát leveszem. Az almát közben meghámozom, és 2 centis vastagságra szeletelem, ráteszem a tarjára, 15 percig sütöm,fólia nélkül.
Zölséges rizzsel, és paradicsom salátával nagyon fincsi.
Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d3f56e5479, 2011. szept. 25. 19:23
A csirkemájas tarja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.