Pikáns tokány. recept
45 perc
A Pikáns tokány. hozzávalói:
4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
15 dkg füstölt szalonna
40-50 dkg sertéslapocka
só,
őrölt bors,
2 evőkanál mustár,
Babérlevél
1 gerezd foghagyma
2 dl tejföl
A Pikáns tokány. elkészítési módja:
Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a kis kockákra vágott szalonnát. Ha megpirult az apróra vágott vöröshagymát is megpároljuk. Hozzáadjuk a félujjnyi vastagra csíkozott sertéslapockát, fehéredésig pirítjuk, közben sóval, borssal, mustárral és babérlevéllel fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel és száraz fehér borral, amennyi éppen ellepi, majd fedővel letakarva puhára pároljuk. ha valakinek túl savanyú, vagy pikáns egy kiskanál cukorral kompenzálhatja. Ha készen van kevés tejföllel sűrítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 5e76004fb5, 2009. aug. 19. 14:05
A pikáns tokány. elkészítési módja és hozzávalói.