Zöldbableves gombóccal (vegan) recept
A Zöldbableves gombóccal (vegan) hozzávalói:A leveshez:
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk. pirospaprika
1 kk. őrölt kömény
2 db babérlevél
3 dl növényi tejföl
2 ek. teljes kiőrlésű búzaliszt
olaj
ecet
500 g zöldbab
3 db sárgarépa
1 nagy csokor petrezselyem
A gombóchoz:
500 g krumpli
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 ek. kukoricakeményítő
só
A Zöldbableves gombóccal (vegan) elkészítési módja:
Először a gombócokat készítjük el. Héjában megfőzzük a krumplit, meghámozzuk, krumplinyomóval még melegen áttörjük. Kicsit hagyjuk kihűlni, aztán elkeverjük a liszttel, keményítővel, és megsózzuk. Kicsi gombócokat formázunk belőle. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rászórjuk a pirospaprikát, őrölt köményt, és az összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldbabot, a felkarikázott répát, majd felöntjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, és addig főzzük, amíg a bab és a répa szinte teljesen meg nem puhul. Ha már majdnem puha minden, beledobjuk az előre meggyúrt gombócokat. Miután minden gombóc feljött a leves tetejére, behabarjuk. Beletesszük a felaprított petrezselyemzöldet. Még öt percig alacsony lángon főzzük, és a végén ízlés szerint ecettel ízesítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. okt. 23. 23:24
A zöldbableves gombóccal (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.