Rakott Atkinses kelkáposzta recept
40 perc
Szénhidrátszegény
A Rakott Atkinses kelkáposzta hozzávalói:
1 nagy fej kelkáposzta
6 tojás
30 dkg sajt
1 kg darált hús
2 nagy fej hagyma
olivaolaj
tetszés szerinti fűszerek
A Rakott Atkinses kelkáposzta elkészítési módja:
A kelkáposztát leveleire bontjuk, megmossuk, és sós vízben félig megfőzzük (kb.10 percig). A húst olivaolajon megpirítjuk a feldarabolt hagymával. A sajtot lereszeljük finomra, és a 3/4-éhez hozzákeverjük a 6 tojást, és ízlés szerinti fűszereket, pl: kömény, oregano, tárkony, bors, majoranna stb. Veszünk egy teflontepsit vagy jénai tálat, és kikenjük olivaolajjal. Először egy réteg kelkáposztát terítünk az aljára, aztán egy adag (1/3 rész) húst, erre kenjük szét a tojásos massza ugyanakkor hányadát. Tovább rétegezzük úgy, hogy a tetejére megint egy réteg kelkáposzta kerüljön, és erre szórjuk a megmaradt sajtot egyenletesen eloszlatva. Sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul. Nagyon könnyen szeltelhető, gusztusosan tálalható:) Jó étvágyat!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Újév, 2006. júl. 25. 16:44
A rakott atkinses kelkáposzta elkészítési módja és hozzávalói.