Gombás felfújt recept
A Gombás felfújt hozzávalói:# 20 dkg vékony tészta
# 30-40 dkg gomba (konzerv is lehet)
# 15-20 dkg sajt
# 5 tojás
# kevés margarin
# tetszés szerinti fűszerek
# olaj
# 1 nagy hagyma
A Gombás felfújt elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és jól megfűszerezzük, majd zsírjára főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük. A sajtot lereszeljük, felvrejük a tojások fehérjét, és beletesszük a sárgákat. Ezután egy nagyobb tálban összekeverjük a gombát, tésztát, sajtot és a felvert tojást. Kikent tűzálló tálba tesszük, sajtot hintünk a tetejére, és forró sütőben 35-40 percig sütjük.
Megjegyzés:
Vendégvárónak is nagyon finom, el lehet készíteni előre a hozzávalókat, és a vendég érkezése előtt kisütni. Hidegen és melegen is nagyon finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2008. jún. 19. 18:13
A gombás felfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.