Csirkefalatkák erdei gombákkal fűszeres kókusztejes szószban recept
A Csirkefalatkák erdei gombákkal fűszeres kókusztejes szószban hozzávalói:# 2 db nagyobb csirkemell
# 1 db póréhagyma
# 20 dkg vegyes erdei gomba
# 1 db nagyobb piros kápia paprika
# 1 db alma
# 1 mokkáskanál kapribogyó (konzervből)
# 1 mokkáskanál zúzott színes bors
# 1 mokkáskanál őrölt chili
# 1 dl tej
# 0,5 dl kókusz tej
# 0,5 dl barna, sós szójaszósz
# 0,5 dl olívaolaj
A Csirkefalatkák erdei gombákkal fűszeres kókusztejes szószban elkészítési módja:
A pórét, a gombát és a kápia paprika felét 5 mm-es szeletekre vágjuk, és az olívaolajon néhány perc alatt megpirítjuk. A csirkemellfilét fél ujjnyi csíkokra vágjuk, bedobjuk a pirított zöldségek közé, és fehéredésig pirítjuk. Ezután ráöntjük a tejet, kókusztejet, szójaszószt és a fűszereket. 2-3 perc rotyogás után beletesszük a kockákra vágott almát és a maradék felkockázott kápia paprikát. 5-6 perc alatt erős lángon, kevergetve készre főzzük. Párolt rizzsel körítve sikert aratott. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Az alapanyagok előkészítésével együtt is belefér fél órába az elkészítése.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2008. jún. 19. 18:11
A csirkefalatkák erdei gombákkal fűszeres kókusztejes szószban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.