Tökfasírt recept
A Tökfasírt hozzávalói:1 közepes méretű sonkatök
2 tojás
zsemlemorzsa
2-3 gerezd fokhagyma/ízlés szerint/
só, bors, pirospaprika
sütéshez olaj
A Tökfasírt elkészítési módja:
A tököt nagylukú reszelőn lereszeljük, lesózzuk, állni hagyjuk. Levét kicsavarjuk, hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, paprikát, préselt fokhagymát, és folyamatosan adagolva a zsemlemorzsát formálhatóra gyúrjuk. Gombócokat készítünk belőle, és forró olajban pirosra sütjük.
A vegetáriánusok a tojást kihagyva picit több zsemlemorzsával bátran fogyaszthatják.
Ha nagyon lágy lenne tehettek még bele morzsát,
csak arra kell vigyázni, ha nagyon bedagad, kemény és morzsaízű lesz.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: norahhh, 2006. júl. 19. 12:34
A tökfasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.