Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Fetaki sampinjoni ( 4 személyre) recept

Fetaki sampinjoni ( 4 személyre) recept

A Fetaki sampinjoni ( 4 személyre) hozzávalói:
szemelyenként 8 közepes nagyságú gombafej(sampinjon)
1/2 kg feta
25 dkg rizs
curry

zsemlemorzsa
5-6 tojás
liszt
tartarmartas
olaj a sütéshez


A Fetaki sampinjoni ( 4 személyre) elkészítési módja:
A gombát hideg vizben leöblitem majd a törzseket leszedem.A közepét megtöltöm fetával amit elõzõleg összemorzsoltam.A gombafejeket összetapasztom ott ahol megtöltöttem õket.Sózni nem kell mert a feta megadja az izét.Közben megfõzom a rizst ,hideg vizzel leöblitem.Egy serpenyõben vajat melegitek rászedem a rizst curryvel sóval izesitem és félreteszem.Az összeragasztott gombafejeket panirozom(lisz,tojás morzsa) és forró bõ olajban szép pirosra sütöm.A lapostányéron kör alakban szétteritek egy kevés rizst ráteszem a gombákat és tetejüket leöntöm tartármártással.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A fetaki sampinjoni ( 4 személyre) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook