Sajtos húsnyárs recept


4 személyre:
20 dkg kemény sajt (pl. ementáli)
25 dkg sertéshús
15 dkg gomba
8 kisebb fej vöröshagyma
2 db tojás
só
15 dkg finomliszt
15 dkg zsemlemorzsa
2.5 dl olaj
A Sajtos húsnyárs elkészítési módja:
A sajtot és a húst kockázzuk fel. A megpucolt gombákat és hagymákat vágjuk félbe. Váltogatva minden hozzávalót szúrjunk a nyársakra. A tojást üssük egy tálba, kissé sózzuk meg, majd villával verjük fel. A lisztet tegyük egy másik tálba, egy harmadikba pedig zsemlemorzsát. A nyársakat forgassuk meg először a lisztben, majd a tojásban és végül a morzsában. A serpenyőben felforrósítottt olajon minden oldalukat süssük aranybarnára. Ha elkészültek, tegyük egy papírtörlőre a nyársakat.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: norahhh, 2008. júl. 11. 15:25
A sajtos húsnyárs elkészítési módja és hozzávalói.