Könnyű brassói recept



30 dkg pulykamell
1 dl étolaj
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál őrölt pirospaprika
1/2 mokkáskanál őrölt feketebors
kevés só
személyenként 1 nagyobb burgonya
A Könnyű brassói elkészítési módja:
Az olajat a fűszerekkel és a fokhagymával jól összekeverjük, a felkockázott pulykamellet ezzel bepácoljuk és hűtőben 1-2 órát pihentetjük. A megtisztított, megmosott krumplit akkora kockákra vágjuk, mint a pulykamellet. Tűzálló tálba tesszük az olajjal együtt a pulykamellet, a krumplit, és 180-200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Teflonbevonatos serpenyőben is elkészíthető, ez esetben tegyünk alá 1-2 evőkanál vizet, nehogy odakapja, és az elején fedő alatt hagyjuk legalább félig megpuhulni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2008. dec. 29. 07:57
A könnyű brassói elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.