Kajszibarackos pite recept
A Kajszibarackos pite hozzávalói:A tésztához
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
20 dkg Rama margarin
fél csomag sütőpor
2 tojássárgája
1 kanál tejföl
A töltelékhez
2 tojásfehérje
6-7 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
50 dkg felkockázott kajszibarack
2 kanál étkezési keményítő
A Kajszibarackos pite elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrom. 2/3-ad részét kinyújtom, és 24X22-es tepsibe teszem, melyet előzőleg már sütőpapírral borítottam. 2.A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, hozzáadom a pudingport és az apróra vagdalt barackot, valamint az étkezési keményítőt. Összekeverem, és egyenletesen a tésztalapra simítom. A félretett tészta 1/3 részét ráreszelem. 180 fokos sütőben megsütöm. Amikor kihűlt, szeletelem, porcukorral és lekvárral díszítem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. aug. 27. 17:35
A kajszibarackos pite elkészítési módja és hozzávalói.