Ropogós szeletek nektarinnal recept
A Ropogós szeletek nektarinnal hozzávalói:A rátéthez
4 dl tejszín
6 db nektarin
1 csomag Vanillincukor
2-3 evőkanál méz
A sütőlap kikenéséhez
Rama
A tésztához
1 teáskanál reszelt citromhéj
15 dkg napraforgómag
egy csipet só
2 db tojás
15 dkg méz
35 dkg finomliszt
25 dkg Rama
A Ropogós szeletek nektarinnal elkészítési módja:
A lisztből 10 dkg mézzel, a tojásokkal, a sóval, 15 dkg Ramával és egy-két evőkanál hideg vízzel sima tésztát gyúrunk. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A napraforgómagot a maradék Ramával, a reszelt citromhéjjal és a maradék mézzel felfőzzük, majd kihűtjük. A sütőlapot Ramával megkenjük. A tésztát két fólia közé téve kinyújtjuk a sütőlapnak megfelelő nagyságúra, ráfektetjük és villával több helyen megszúrjuk. A mézes masszát rákenjük a tetejére, majd előmelegített sütőben 200 °C-on 15-20 percig sütjük. A süteményt még melegen kb. 6x9 cm nagyságú rombuszokra szeleteljük és kihűtjük. A nektarint megmossuk és szeletekre vágjuk. A tejszínt összekeverjük a vaníliás cukorral és felverjük. A felvert tejszínt egy nyomózsákba töltjük és tejszínrózsákat nyomunk a rombusz közepére. A nektarinszeleteket a tejszínhalmokba nyomjuk és mézzel meglocsoljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. aug. 23. 20:53
A ropogós szeletek nektarinnal elkészítési módja és hozzávalói.