Zamatos cukkinipalacsinta recept
A Zamatos cukkinipalacsinta hozzávalói:2 kisebb cukkini
2 fej lilahagyma
1 csilipaprika
2 tojás
1 csésze liszt
1 ek. köménymag
Só, bors
4 ek. olvíaolaj
A Zamatos cukkinipalacsinta elkészítési módja:
Meghámozzuk a cukkinit és a lilahagymát. A cukkinit lereszeljük, a hagymát és a csilipaprikát apróra vágjuk. Egy tálban felkeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a lezúzott cukkinit, a hagymás és a csilit. Fokozatosan belekeverjük a köményt és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk, kb. fél órát. Egy teflonserpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítunk 1 ek. napraforgó olajat. Kanál segítségével beleteszünk egy ek. masszát, spatulával szétlapítjuk. A serpenyőben mérettől függően egyszerre több kis palacsinta is elfér. Egy oldalát kb. 3 percig aranybarnára sütögetünk, majd kibélelt tálcára helyezzük. A kész palacsintácskák mellé kínálhatunk rizst, vagy sült burgonyát, de mártogatóssal önmagában is laktató étel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. aug. 22. 20:33
A zamatos cukkinipalacsinta elkészítési módja és hozzávalói.