Ratatouille (francia lecsó) recept


300 g cukkini
300 g padlizsán
1-1 piros és sárga húsú paprika
400 g paradicsom
1 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ág kakukkfű
6 evőkanál olívaolaj
só
frissen őrölt bors
2 evőkanál finomra vágott bazsalikom
A Ratatouille (francia lecsó) elkészítési módja:
Vágd kockára a cukkinit, a padlizsánt, a paprikát és a héjától megszabadított paradicsomot is. Darabold fel a fokhagymát is. Forrósíts fel egy fazékban 4 evőkanál olajat és pirítsd meg benne a padlizsánkockákat. Keverd bele a cukkinit, a paprikát, a hagymát, a fokhagymát és a kakukkfüvet a maradék olajjal együtt, és pirítsd tovább. Keverd bele a paradicsomot, szórd meg kevés sóval és borssal majd párold készre. Szórd meg bazsalikommal.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: didu87, 2008. jún. 25. 15:30
A ratatouille (francia lecsó) elkészítési módja és hozzávalói.