Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tavaszi párolt csirkemell recept

Tavaszi párolt csirkemell recept

A Tavaszi párolt csirkemell hozzávalói:
# kb. 30 dkg csirkemell
# 1 fej vöröshagyma
# 2 szál újhagyma
# egy marok snidling
# olaj vagy főzővaj
# só
# bors
# ételízesítő
# 2 dl víz


A Tavaszi párolt csirkemell elkészítési módja:
# Elkészítés: A húst 4 szeletre vágom, borssal, ételízesítővel bedörzsölöm, a vajon mindkét oldalát megpirítom. Ha megpirult, rádobom a vékonyra szeletelt hagymákat, és ráöntöm a vizet. Nagyon kell figyelni, hogy a hagyma ne égjen le, ezért kell a víz. Amikor már a hús puha, kiveszem, a hagymákat addig benne hagyom, amíg a vizes vajas lé pont ellepi. Ezután a hagymás levet melegen turmixgépbe öntöm, és jól összeturmixolom, ha túl híg, a turmixgépbe 1-2 teáskanál lisztet szoktam beletenni. A kapott szószt ezután ráöntöm a húsra. Rizzsel vagy zöldsalátával nagyon finom.


Kategória: Húsételek receptjei


A tavaszi párolt csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook