Kinai salata recept


15 dkg rizs
3 kozepes meretu sargarepa
3-4 db uborka 3 nagyobb gerezd fokhagyma
15 dkg felkockazott parizsi
2dl tejfol
3oog majonez,vegeta
so
A Kinai salata elkészítési módja:
a rizt felontod annyi vizzel, hogy ellepje, beleteszel 1 kaveskanal vegetat,majd viz hozzaadasaval megfozod, es a felesleges vizet leszurod. a sargarepat enyhen sos vizben szinten puhara parolod, majd karikakra v, kockakra darabolod mikor kihul. a parizsit, a savanyu-uborkat szinten felkockazod. amikor kihul a rizs, hozzaadod a sargarepat, parizsit, uborkat, az aprora vagott fokhagymat, majonezt es a tejfolt. legalabb 3 orara hutobe rakod, hogy osszeerjenek az izek
Forro rantott husokhoz hidegen talalva elso osztalyu fogas.
Ha valaki dietazik hasznalhat lajtos majonezt, valamint tejfolt is.
A parizsi akar ki is hagyhato, vagy csirkemelldarabokkal helyettesitheto.
Megallja a helyet onnalo fogasnak is!
Jo etvagyat
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: dupak eva, 2010. máj. 20. 17:26
A kinai salata elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.