Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hússal töltött ostyalap recept

Hússal töltött ostyalap recept

Elkészítési idő 90 perc

A Hússal töltött ostyalap hozzávalói:
15dkg rizs
2 ostyalap,5odkg daralt hus,1 kozepes fej hagyma,3-4dl tejfol
so,bors izles szerint
zsemlemorzsa
tojas a panirhoz,vegeta
4-5 tojas


A Hússal töltött ostyalap elkészítési módja:
a rizst felontjuk annyi vizzel, hogy ellepje, sozzuk, ill. vegetazzuk,es amikor elfoztuk a levet, lefedve hayjuk kihulni. Kozben az aprora vagott hagymat olajon megpiritjuk, majd hozzaadjuk a daralt husat, megsozzuk, megborsozzuk, tehetunk bele kakukkfuvetis, majd keszre paroljuk. amikor felig kihult hozzaadunk 2 tojast, es 3dl tejfolt, zoldsegzoldjet, majd ha szukseges meg sozzuk, borsozzuk, es osszekeverjuk. ket ostalap nagysagu alufoliat kiteritunk, rarakjuk az ostyalapot, majd meleg vizbe aztatott ecsettel megpuhitjuk az ostyalapokat, megkenjuk toltelekkel, es felcsavarjuk oket a foliaval. Fel orara melyhutobe rakjuk, hogy konnyebben vaghato legyen. ezek utan ket ujjnyi vastagra vagjuk oket. es hagyomanyos modon panirozzuk, majd forro, bo olajba kisutjuk.

Forron fogyasztva az igazi! Koretnek valamilyen hideg salatat ajanlok.
Tipp: Kinai salata nevu receptem. A ketto eggyutt a nyero.
Mivel kiados adag, az egyik felet le lehet fagyasztani (panirozva!), es ha varatlan vendegek jonnek csak ugy fagyosan forro olajba kisutni. Jo etvagyat!


Kategória: Húsételek receptjei


A hússal töltött ostyalap elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook