Narancsos sertésszűz recept
A Narancsos sertésszűz hozzávalói:50 dkg sertészűz
2 evőkanál kristálycukor
2 gerezd fokhagyma
1 narancs
1 nagy chilipaprika
1 szál újhagyma
1 evőkanál ecet
só
bors
friss gyömbér
szójaszósz
olaj
A Narancsos sertésszűz elkészítési módja:
A húst mélyhűtőbe tesszük kb. fél órára, hogy megdermedjen. Vékony, fél centi vastag szeletekre vágjuk, és az ecettel, szójaszósszal, sóval, borssal és a fél narancs lereszelt héjával bepácoljuk, fél órára hűtőbe tesszük. Az újhagymát, a fokhagymát és chilit megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A narancs másik felének a héját vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és 2-3 evőkanál szójaszósszal karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a narancshéjat és a fokhagymát. Rátesszük a húst a páclével együtt, és folyamatosan forgatva megpirítjuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az újhagymát, és még 1 percig pirítjuk. Köretként mandulás rizst vagy pirított tésztát kínálunk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. máj. 26. 09:29
A narancsos sertésszűz elkészítési módja és hozzávalói.