Őszibarackos krémtúró recept
Az Őszibarackos krémtúró hozzávalói:(Két nagy pohár desszerthez)
1 cs. (1/4 kg) túró
1 kis pohár tejföl
cukor (jó a kristálycukor is)
vaníliacukor
1 citrom
mazsola
6 db babapiskóta
1 őszibarack (vagy más) befőtt (lehet konzerv is)
mazsola
Az Őszibarackos krémtúró elkészítési módja:
Először a krémtúrót kavard ki. Egy nagyobb tálba (ha kicsi a tál, akkor nem lehet kényelmesen összekavarni benne a dolgokat) tedd bele a túrót. Cukrozd meg, keverd el, kóstold meg, és addig add hozzá apránként a cukrot, amíg elég édesnek nem érzed. A tejföllel is keverd el, reszeld bele egy citrom héját, majd csavard ki a citrom felét, és a citromlét öntsd a masszához. Ha darabos a túró, akkor most botmixerrel turmixold össze az egészet. Ezután jöhet bele egy csomag vaníliacukor, és vagy 5 dkg mazsola. Ezzel a krémtúró kész. 2-lépés Most egy kis tálkába önts egy kis befőttlét, és a falatokra tördelt piskótadarabokat (egyet 3-4 fele törj) mártsd bele, aztán tedd a pohár aljára. 3-lépés Tégy rá egy réteg túrót, aztán megint egy újabb, darabokra tördelt és befőttlébe mártott piskóta következik, mindkét pohárba egy-egy egész piskóta. 4-lépés Erre megint túró, most már majdnem mindet oszd el a 2 pohárba, csak egy keveset hagyj a tetejére, dísznek. 5-lépés Most darabold rá a fél őszibarackokat. Jó sokat. Vagy amennyi fér. Végül oszd el a maradék túrót a két pohár tetejére. Kész!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. máj. 25. 08:46
Az Őszibarackos krémtúró elkészítési módja és hozzávalói.