Rizsfelfújt almával recept
A Rizsfelfújt almával hozzávalói:50 dkg rizs
2 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
3 dkg áztatott mazsola
2 db alma,reszelve
pici só
1 csomag vaníliacukor
5 db tojás szétválasztva
1 l forralt tej és kevés forró víz kb.4 dl
vaj,zsemlemorzsa a tepsi kenéshez
A Rizsfelfújt almával elkészítési módja:
A vajon megfuttatom a rizst és hozzáadom a forró vizet és a tej felét,sót,cukrot,majd elzárom a tűzhelyt és fedő alatt puhulni hagyom,időnkét villával fellazítom a rizs szemeket és adagolom a maradék forralt tejet,majd egy tálba öntöm,hozzáadom a mazsolát,vanília cukrot,reszelt almát,tojássárgáját ,majd a felvert fehérjét/pici só / és beleöntöm a tepsibe,a tetejére kevés vaj darabokat teszek
A sütőt 200 C fokra előmelegítem és megsütöm.
Porcukorral megszórom a tetejét
Barack lekvárral tálalom
Jó étvágyat !
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: batarine, 2011. nov. 15. 15:47
A rizsfelfújt almával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.