Párolt-sült nyúl vadasan recept
A Párolt-sült nyúl vadasan hozzávalói:6 deka füstölt szalonna,
5 deka zsír,
1 fej vöröshagyma,
babérlevél,
egész bors,
3 deci tejföl,
5 deka liszt,
1 deci fehérbor,
1 evőkanál mustár,
5 deka cukor,
citromhéj,
só,
egy mezei nyúl nyúl,
1 deci ecet,
30 deka vegyes zöldség.
A Párolt-sült nyúl vadasan elkészítési módja:
A nyulat megnyúzás és hártyáitól való megtisztítás után bepácoljuk. A páclevet a következőképpen készítjük el: 3 liter vízben 30 deka karikára vágott vegyes zöldséget, 1 fej karikákra vágott vöröshagymát, 1 babérlevelet, néhány szem egész borsot megfőzünk. Mikor a zöldség megfőtt, 1 deci ecetet öntünk hozzá, és hűlni hagyjuk. A megtisztított nyulat besózzuk, és a páclébe tesszük két három napig. Ezután a léből kiemeljük, konyharuhával megtörölgetjük, feldaraboljuk, és gyufavastagságú füstölt szalonnacsíkokkal sűrűn megtűzdeljük. Ezután a darabokat tepsibe rakjuk, a pácléből leszűrt vegyes zöldséget, zsírt, hagymát, babérlevelet, egész borsot teszünk alá, és sütőben közepes lángon, lefedve sütjük bő egy-másfél órát, majd kiszedjük egy lábosba, és a fehérborral, fedő alatt puhára pároljuk. A nyúl zöldséges, zsíros levét zsírjára lesütjük, beletesszük a mustárt, tejfölös habarással és egy kevés vízzel felengedjük. Cukorral, citrom héjával, sóval ízesítjük, jól felforraljuk. Rászűrjük a feldarabolt nyúlhúsra, és zsömlegombóccal vagy burgonyagombóccal tálaljuk.
Száraz fehérbor illik hozzá.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. okt. 29. 15:34
A párolt-sült nyúl vadasan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.