Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Boros libapecsenye recept

Boros libapecsenye recept

A Boros libapecsenye hozzávalói:
egy 2,5-3 kg-os liba
5 dkg gomba
5 dl fehérbor
8 dkg vaj
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 mk. fehér bors
1 mk. cayenne-i bors
2 ek. liszt

3 dl víz


A Boros libapecsenye elkészítési módja:
A libát megtisztítjuk, a nyakát levágjuk, belsőségeit kiszedjük. A vajat felhevítjük, majd a liba minden oldalát megpirítjuk benne, majd egy lábosba rakjuk. A hagymát felaprítjuk, a gombát és a sárgarépát felszeleteljük, majd az egészet megfuttatjuk a maradék vajon. Ráhintjük a lisztet, és felengedjük a borral. Hozzáadjuk a fűszereket és a vizet, és felfőzzük. Rálocsoljuk a libára, majd egy ideig magas fokozaton főzzük. Utána alacsony fokozatra kapcsoljuk, és puhára főzzük. Ezután kiszedjük, a levét leszűrjük, és átpasszírozzuk, majd még egyszer felfőzzük. A libát felszeleteljük, majd leöntjük a mártással. Még 10-15 percig sütjük, majd burgonyával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A boros libapecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook