Répa torta Ivántól recept
A Répa torta Ivántól hozzávalói:- 14dkg cukor
- 3 tojás
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 9dkg liszt (én 5 dkg rizslisztet és 4 dkg gm. kenyérliszt keveréket használtam)
- fél csomag sütőpor
- 1 narancs reszelt héja
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 70 ml olaj
- 11 dkg reszelt sárgarépa
Töltelékhez /kenéshez:
- 25 dkg Mascarpone sajt
- 7 dkg porcukor
- pici vaníliás cukor
- a csupasz narancsunk leve
A Répa torta Ivántól elkészítési módja:
Bekapcsolom a sütőt és 170 fokra állítom, majd hozzákezdek a tészta elkészítéséhez. A tojásokat, a vaníliás cukrot és a cukrot habosra keverem, majd beleteszem a lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót, narancshéjat, olajat majd alaposan összekeverem. Ezután belereszelem a répát és már mehet is a tortaformába.( az enyém 17cm átmérőjű.) 20 perc sütés után letakarjuk alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje, majd még 20 percet így sütöm. Tűpróbát végzek, majd félreteszem hűlni. Addig elkészítem hozzá a krémet. Minden hozzávalót egy keverőtálba teszek és robotgéppel jó habosra keverek. Amíg a tészta hűl, a krémet érdemes betenni a hűtőbe. A tortalapot kettévágom, majd megkenem a krém felével. A Másik felével érdemes bevonni. Nem szükséges a tökéletesen sima felületre törekedni, szerintem úgy szép, ha nem fedi mindenhol és itt-ott áttűnik a tészta.
Nyáron baracklekvárral szoktuk enni. Érdemes úgy is megkóstolni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. dec. 7. 15:14
A répa torta ivántól elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.