Bögrés sütiszerű gluténmentes édesség recept
A Bögrés sütiszerű gluténmentes édesség hozzávalói:- 10 dkg darált mák
- 10 dkg cukor, (vagy bármilyen alternatív cukor)
- 10 dkg liszt (én 6 dkg grahamliszt keveréket és 4 dkg rizslisztet használtam)
- 1 dl olaj
- 2 savanykás alma
- 1 maréknyi aszalt meggy
- 2,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 púpos kávéskanál sütőpor
A Bögrés sütiszerű gluténmentes édesség elkészítési módja:
Összekevertem a tejföllel a tojást, hozzátettem a mákot, a lisztet, a sütőport, az olajat és a cukrot. Alapos keverés után belereszeltem a két meghámozott almát és egy maroknyi aszalt mennyet. Ismét összeforgattam. Egy piteformát (nekem kerámia van. Ebben lassabban sül) kivajaztam és rizsliszttel megszórtam. Ebbe tettem a tésztát, majd 180 fokos sütőbe 40 percig sütöttem. A sütési idő függ a forma méretétől, ezért amikor szép barna a teteje érdemes „tűpróbát” alkalmazni. Miután kivettük a sütőből hagyjuk kihűlni és mehet is az asztalra. Én még vanília öntetettel is el tudnám képzelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. nov. 16. 19:31
A bögrés sütiszerű gluténmentes édesség elkészítési módja és hozzávalói.