Rózsafánk más módon recept
A Rózsafánk más módon hozzávalói:35 dkg. liszt
3 egész tojás
15 dkg. porcukor
késhegynyi sütőpor
3 evőkanál tejföl
meggy, vagy cseresznyebefőtt
A Rózsafánk más módon elkészítési módja:
A lisztből, tojásból 15 dkg porcukorral, egy késhegynyi sütőporral, 3 evőkanál tejföllel nyújtható tésztát gyúrunk. Pihentetjük 1 órát, utána vékonyra kinyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A széleit bevagdossuk kb. hüvelykújjnyi távolságra, 2 cm. mélyen A fánkokból 4-5 lapocskát egymásra teszünk, közepén két újjal összefogva, jól összenyomjuk. Forró olaban szép pirosra sütjük. A kinyílt rózsák tetejére egy-egy szem meggy, vagy cseresznye befőttet teszünk, de előbb az egészet jól lecukrozzuk.
Nagyon finom, és látványos süti. Ha nincs befőttünk, bármilyen színes/Pl. kis eper, vagy ami otthon van / diszíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kalmanica, 2009. máj. 16. 18:51
A rózsafánk más módon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.