Gyümölcsmorzsa recept


50 deka gyümölcs
25 deka liszt
12 deka + egy kicsi cukor
10 deka margarin
A Gyümölcsmorzsa elkészítési módja:
A gyümölcsöt kis kockákra vágom, egy jénaiba szórom. A tetejét megintem kb 2 kanál cukorral. A lisztet, cukrot margarint morzsás állagúra gyúrom, a gyümölcsre szórom. Kb 180-200 fokos előmelegített sütőben addig sütöm, míg a teteje szép színű nem lesz. Melegen, hideg vaníliaöntettel, vagy fagyival tálalom.
Elrontani lehetetlen. Bármilyen gyümölcsből készülhet, egyre vigyázzunk: a bogyós gyümölcsök túl levesek, így azokat ízesítőként, pl alma mellé lehet rakni.
A gyümölcstől függően lehet ízesíteni fahéjjal, citromhéjjal, lehet bele mazsolát, vagy mandulát tenni.
A kedvencem kajszibarackból vagy almából, de tényleg bármiből lehet csinálni (őszibarack+szeder, rebarbara, körte stb)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Marjann, 2009. máj. 16. 14:42
A gyümölcsmorzsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.