Csokis-diós sütemény recept
A Csokis-diós sütemény hozzávalói:5 tojás
30 dkg kristálycukor
12 dkg darált dió
1 cs. sütőpor
16 dkg finomliszt
10 evőkanál víz
Krémhez:
16 dkg darált dió
8 evőkanál tej
16 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 cl sütőrum
Bevonathoz:
1 tábla tej tortabevonó
2 ek étolaj
A Csokis-diós sütemény elkészítési módja:
A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
A receptet én is kaptam, de nagyon finom, ezért osztottam meg veletek is!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. máj. 15. 19:54
A csokis-diós sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.