Milka-csoki házilag recept


fél kg. cukor
2 dl. tejszín
10 dkg. teavaj
25 dkg. zsíros tejpor/ túrista 2 zacskóval/
3 púpos evőkanál kakaó
2 cs. vaniliás cukor
A Milka-csoki házilag elkészítési módja:
A fél kg. cukrot a tejszínt és a vajat lassú tűzön 6-8 percig főzzük. a tejport, a vaniliás cukrot, és a kakaót egy külön edényben összekeverjük. Amikor ez is megvan, a két félt összekeverjük, és egy folyékony masszát kapunk. Én egy lapos sütőlapra teszek alufóliát, és erre öntöm a masszát. egyenesre simogatom, és egy vonalzóval felkockázom./Úgy, mint az igazi csokit/ Amikor kihült, reggelig hűtőbe teszem. Másnap csokitáblákra méretezem, és fóliába csomagolom. /Kb. 11 tábla lesz belőle/
Nagyon finom, az unokáim imádják, és sokkal olcsóbb, mint az igazi.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kalmanica, 2009. máj. 13. 18:14
A milka-csoki házilag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.