Zöldséges-joghurtos csirke anticandida recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Zöldséges-joghurtos csirke anticandida hozzávalói:
személyenként:
1 egész csirkecomb, v. két vékony szelet csirkemell
2-3 ek. joghurt
2 szál sárgarépa
10-15 dkg brokkoli
1 fej lilahagyma
1 paradicsom
olívaolaj
fűszerek:
bazsalikom, majoránna, kakukkfű, rozmaring, fahéj (!), fokhagyma, só, bors
A Zöldséges-joghurtos csirke anticandida elkészítési módja:
A megtisztított combot csontig bevagdosom, sózom, bekenem a joghurttal (bevágásokba is), megszórom a többi fűszerrel. Teflonba teszem, mellédobom az összevágott fokhagymát, meglocsolom kevés olivával. Kissé megpirítom mindkét oldalát, majd az összevágott répát is melléteszem, kevés vizet hozzáadva fedő alatt párolom. 10 perc elteltével a brokkolit, a darabokra vágott hagymát és paradicsomot is hozzáadom, sózom a zöldségeket és készre párolom. Amikor elfőtt a leve, óvatosan kavargatva, húst forgatva kissé lepirítom az egészet.
Kicsit édeskés lesz a répától, lilahagymától, kicsit savanykás a paradicsomtól, de nagyon finom ízkombinációt ad a fűszerekkel.
Ha ropogósan szereted a zöldségeket, később tedd a húshoz.
A zöldfűszerekből csinálok egy keveréket,amit később is fel lehet használni, így egyszerűbb beszórni vele a húst és nincs véletlenül túlfűszerezve egyikkel sem. Ezek is a candida ellenségei, de próbáld ki más zöldfűszer "ellenséggel" is, érdekes izhatások jönnek ki (petrezselyem, tárkony, zellerzöld, kapor, kömény).
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilwicska, 2009. nov. 15. 10:09
A zöldséges-joghurtos csirke anticandida elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.