Darálthússal rakott burgonya recept
90 perc
A Darálthússal rakott burgonya hozzávalói:
2kg burgonya
1kg darált hús
1 nagy doboz tejföl
30dkg reszelni való sajt
1 fej hagyma
pirospaprika,ételízesítő és bors ízlés szerint
zsiradék
A Darálthússal rakott burgonya elkészítési módja:
Meghámozom a burgonyát,majd fél centis szeletekre vágom,utána a hagymát meg dinsztelem a zsiradékon és beleteszem a darált húst,fűszerezem. és puhára főzöm. A karikára vágott burgonya felét beleteszem egy tepsibe,majd ráteszem a húst/ezt rétegezve/. Végül burgonyával betakarom az egészet. Befedem alufóliával és 40 percig sütöm,amikor puha a burgonya,leveszem a fóliát majd meglocsolom a tejföllel és megszórom sajttal. Ezután vissza teszem a sütőbe és addig sütöm/kb20perc/ amíg szép piros nem lesz.
Ez a recept egy gyakorlott háziasszonynak,nagyon gyorsan fog menni,még ha elsőre bonyolultnak is tűnne és nagyon ízletes.
Az én családom nagyon szereti...
Ajánlom mindenkinek!
Ebből egy kiadós adag lesz,ha esetleg többnek tűnne,nyugodtan készíthetjük a fele alapanyagból is!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: hesztia68, 2011. aug. 25. 17:49
A darálthússal rakott burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.