Pirított csirke gombával recept
A Pirított csirke gombával hozzávalói:- 2 db csirke,
- 25 deka vaj,
- 5 fejhagyma,
- 1/2 dl paradicsom,
- 1 dl fehérbor,
- só, bors, tetszés szerinti fűszerek
- petrezselyem,
- 25 deka rizs,
- 20 deka gomba
A Pirított csirke gombával elkészítési módja:
2 db középnagyságú húsos csirkét, negyedekre felvágjuk, olyképpen, hogy a gerinccsont ne kerüljön bele. A bõrét lenyúzzuk és a húst megsózzuk és lisztbe mártjuk. Az így elõkészített csirkét tûzálló edényben, 25 deka olvasztott vajban megpirítjuk, utána a húst darabonként kivesszük egy tányérra és ugyanabban a vajban pirítunk finomra vágott hagymát, 20 deka tisztára mosott és felszeletelt gombát, s egy kis törött borssal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel fûszerezzük, 1 deci fehérborral felöntjük és fél deci paradicsompürét adunk hozzá. Ezután a pirított csirkét visszahelyezzük s puhára megpároljuk (ha a szükség megkívánja, akkor 1-2 deci húslevessel meghigítjuk a párolás közben). Párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2011. szept. 9. 07:58
A pirított csirke gombával elkészítési módja és hozzávalói.