Majoránnás sertéstokány recept
A Majoránnás sertéstokány hozzávalói:- 60 deka hús,
- 3 fej vöröshagyma,
- 3 dl víz,
- 2 dl tejföl,
- törött bors, só,
- 1 kávéskanálnyi majoránna
- étolaj
A Majoránnás sertéstokány elkészítési módja:
A húst vékony, kis ujjnyi hosszúságú, késhát vastagságú darabokra vágjuk. A 3 fej vöröshagymát finomra vágjuk és olajon megpirítjuk. Amint a hagyma fonnyadni kezd, belétesszük a húst, megpirítjuk, megsózzuk. Aztán meghintjük egy kis törött borssal és egy kávéskanálnyi majorannával s 3 dl vízzel feleresztjük. Fedõ alatt pároljuk. Ha már puhul, 2 dl tejföllel elkeverjük s addig pároljuk, míg egészen megpuhul. Tarhonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2011. aug. 28. 09:44
A majoránnás sertéstokány elkészítési módja és hozzávalói.