Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumos áfonyakrém recept

Rumos áfonyakrém recept

A Rumos áfonyakrém hozzávalói:
- 40 dkg áfonya vagy más bogyós gyümölcs
- 25 dkg túró
- 2 dl tejszín
- 1/2 dl tej
- 1/2 dl rum vagy 1 evőkanál rumaroma
- 1 teáskanál keményítő
- 1 teáskanál zselatinpor
- porcukor ízlés szerint


A Rumos áfonyakrém elkészítési módja:
A megmosott gyümölcs 1/3 részét tedd félre, a többit turmixold össze. Keverd simára a túrót a gyümölcsturmixszal, majd öntsd hozzá a rum felét, és keverd hozzá a cukrot is. A tejszínt verd kemény habbá, majd dolgozd össze a tejben feloldott zselatinnal. Végül a túrókrémet óvatosan forgasd bele a zselatinos habba, a félretett gyümölcsdarabokat szórd bele, és tedd a masszát a hűtőbe.

Isteni finom:-)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumos áfonyakrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook