Eszter tiramisuja (nagyon finom) recept
40 perc
Az Eszter tiramisuja (nagyon finom) hozzávalói:
Piskóta:
* 3 tojás
* 20 dkg cukor
* 20 dkg liszt
* ¾ csomag sütőpor
* 1,5 deci víz fele
* 1,5 deci olaj fele
Lé (amivel meglocsoljuk a piskótát):
* 1 dl kávé
* 1 dl rum
* cukor
Krém:
* 3 tojás
* 250 g mascarpone
* cukor
Az Eszter tiramisuja (nagyon finom) elkészítési módja:
Piskóta: A fehérjét habbá verem majd hozzáadom a 20 dkg cukrot, amikor ez kemény beleöntöm a tojássárgáját és közben óvatosan kavarom. Utána beleöntöm az olajat és a vizet. A 20 dkg lisztet és a sütőport összekeverem és beleszórom a masszába, és egy kicsit összekeverem. Kilisztezett és kivajazott tepsibe beleöntöm a piskótatésztát és egy 10 perce pihenni hagyom. Előmelegített sütőben (130°C - 150 °C). Kb. 20-25 percig sütöm. Krém: A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét felverem kemény habbá. A tojássárgáját összekeverjük a mascarpone-val. 1 teáskanál cukrot belekeverek a mascarpone-s krémba majd összekeeverem a tojásfehérjével Végül: Félbevágom a piskótát és felkockázom. Lerakom az edény aljára meglocsolom a kávéval és megkenem a mascarpone-s krémmel utána rászitálok egy kevés kakaót és kezdem megint elölről.
Kikísérletezett recept, ezért nagyon finom :)
Fél napig jó állni hagyni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat :)))
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: eszter94, 2011. jún. 24. 03:31
Az eszter tiramisuja (nagyon finom) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.