Meggyes pite - fahéjas recept


* 4 egész tojás
* 10 dkg puha margarin
* 15 dkg cukor
* 1 cs sütőpor
* 1 púpozott kk fahéj
* 12 ek tej
* 5 dkg darált dió
* 1 citrom héja, reszelve
* 5 púpozott ek baracklekvár
* 25 dkg liszt
* meggy
A Meggyes pite - fahéjas elkészítési módja:
1. A tojásokat a margarinnal, a cukorral, a sütőporral és a fahéjjal habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a tejet, a darált diót, a citromhéjat, a baracklekvárt és az átszitált lisztet. 3. Kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, és megszórjuk kimagozott meggyel. 4. Megsütjük, amíg szép színt kap a teteje (tűpróbát végezzünk!). sütési hőfok: 200 °C sütési mód: alul-felül sütés
Képeket találhattok majd hamarosan a naplómban is....
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ,,Csillagom", 2011. jún. 23. 08:58
A meggyes pite - fahéjas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.