Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pándi meggytorta - Az Ország Tortája 2009. recept

Pándi meggytorta - Az Ország Tortája 2009. recept

A Pándi meggytorta - Az Ország Tortája 2009. hozzávalói:
Piskóta:3 egész tojás
17 dkg krist. cukor
14 " friss megy
3 ek. 2,8%-os tej
1 dl olaj
7 dkg olvasztott vaj
19 " liszt
1 cs. sütőpor
1/2 citrom reszelt héja és leve
2 csipet fahéj
Alapkrém:2 dl tej
8 dkg krist. cukor
10 dkg(!) tojás sárgája
7 " valódi fehércsoki
15 " mascarpone
4 " főzött zselatin
20 " tejszínhab
Meggykrém:36 dkg meggy (mirelit is jó)
2 dl meggylé
3,5 dkg pudingpor
7 " krist. cukor
1/2 citrom reszelt héja
1/4 citrom leve
2 csipet fahéj
6 ml cherry brandy (nem szükséges)


A Pándi meggytorta - Az Ország Tortája 2009. elkészítési módja:
Az egész tojásokat a cukorral - meleg vízfürdőn - kemény habbá verjük. Egy másik tálban a meggyet enyhén darabos péppé törjük,hozzáadjuk az olajat,vajat,tejet,citromot és összedolgozzuk. Ezután lazán hozzákeverjük a tojáshabot,majd óvatosan a fahéjas,sütőporos lisztet is beleforgatjuk.(Enyhén folyós állagú massza lesz.) A tésztát 3 részre osztjuk,és egy 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük. 210 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.(Mivel laza állagú a tészta vigyázzunk,hogy ne száradjon ki sütés közben!) Ha megsült,a felületét meghintjük cukorral.és sütőpapírra borítjuk. Az alapkrémhez felforraljuk a tejet a cukorral és a mascarponéval,majd hozzáadjuk a fehércsokit is,és újra felforraljuk.Belekeverjük a zselatint,és lassan belecsurgatjuk a tojás sárgáját is,folyamatosan kevergetve besűrítjük. Még forrón turmixgépben is megjáratjuk. Amikor a krém kissé kihűlt,a tejszínhabot is beleforgatjuk. A meggykrémhez a magozott meggyet ledaráljuk,elkevejük a citrom héjával,-levével,a fahéjjal és a likőrrel. A pudingport egy kis meggylével csomómentesre keverjük.A többi levet a cukorral felforraljuk,majd a pudinggal besűrűsítjük.Ezután a turmixolt meggyet is hozzákeverjük,és megvárjuk,hogy újra felforrjon. A piskóták tetejét megkenjük a meggykrémmel,a tejszínes krémet elosztjuk a 3 piskóta között,majd az összeállított torta tetején és oldalán is elsimítjuk a krémet.A torta oldalát darált dióval,tetejét tejszínhabbal,meggyel,csokireszelékkel díszítjük.

Sok sikert az elkészítéshez!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pándi meggytorta - az ország tortája 2009. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook