Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Orosz húsos pirog recept

Orosz húsos pirog recept

Elkészítési idő 120 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Az Orosz húsos pirog hozzávalói:
a tésztához:
50 dkg tönköly búzaliszt,
3 dkg élesztő,
5 dkg puha vaj,
3 dl langyos tej,
1 tk. cukor
2 kk. patikasó
1 db tojás a kenéshez

a töltelékhez:
40 dkg darált sertéshús (lehet vegyes sertés és marhahús is)
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 ek. étolaj,
1 ek. libazsír,
patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény


Az Orosz húsos pirog elkészítési módja:
Először a tésztát készítettem el. Az élesztőt a cukorral felfuttattam a langyos tejben. Egy keverőtálban az élesztős tejet a liszthez öntöttem, beleszórtam a sót, hozzáadtam a puha vajat, és sima tésztává dagasztattam a robotgéppel. Ezután félretettem kelni. Amíg a tészta kelt elkészítettem a tölteléket. A zsiradékokon megüvegesítettem az apróra vágott hagymát, hozzáadtam darált húst, és állandóan kevergetve fehéredésig pirítottam majd fűszereztem és egy kevés vizet öntöttem alá. Fedő alatt kb 15 perc alatt kis lángon néha megkevergetve készre pároltam. Félretettem kihűlni. Amikor a tészta duplájára kelt, kb. 3 mm vastagságú négyszögletes lappá nyújtottam, majd 10 x 10 cm-es négyzetekre vágtam. A négyzetek széleit bekentem tojással, a közepükbe halmoztam egy evőkanál tölteléket, és összehajtottam a tésztát. A széleit villával lenyomkodtam. A tetejüket megkentem tojással és 190 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem.

Lehet a betöltött tésztákat bő étolajban is kisütni, akkor nem kell a tetejét lekenni tojással.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


Az orosz húsos pirog elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook