Szalontüdő recept





60 dkg sertéstüdő
60 dkg sertésszív,
1 db sertésnyelv,
fél citrom leve,
2 dkg sertés vagy libazsír,
2 ek. étolaj,
2 ek. liszt,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
Ízlés szerint: őrölt színes bors, babérlevél, patikasó, fűszerpaprika, cukor, mustár, tejföl
A Szalontüdő elkészítési módja:
Először megfőztem a szívet, a tüdőt és a nyelvet. Majd a megfőzött szívről, tüdőről és nyelvről leszűrtem a főzőlevet és félretettem. Amikor kihűlt a tokánynak megfelelően csíkokra vágtam mindent. A vöröshagymát a fokhagymát felaprítottam. A zsiradékokon pörköltalapot készítettem a hagymákból. Hozzáadtam a lisztet, majd pár perc pirítás után a csíkokra vágott húsokat. Elkevertem, majd felöntöttem főzőlé egy részével. Habverővel állandóan keverve lassan összeforraltam. Ízesítettem sóval, citromlével, mustárral, cukorral és a fűszerekkel. Zsemlegombóccal vagy kifőtt tésztával tálaljuk és tejföllel meglocsoljuk. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. nov. 16. 23:18
A szalontüdő elkészítési módja és hozzávalói.