Forró répaital almalével recept


2 adaghoz:
0,5 l szűretlen almalé,
2 db közepes sárgarépa,
2 cm-es gyömbérdarab,
1 db egész fahéjrúd,
1 db csillagánizs,
1 db szegfűbors,
1 ág friss rozmaring,
csipetnyi őrölt fahéj,
késhegynyi szerecsendió a tetejére (el is hagyható)
A Forró répaital almalével elkészítési módja:
Az almalevet a fűszerekkel és a rozmaringgal egy lábasban felforraltam és 2 percig főztem. Majd félrehúztam és lefedve állni hagytam kb. 10 percig. Közben megtisztítottam a répákat és a gyömbért, feldaraboltam, majd egy késes aprítóban pépesre aprítottam. Végül hozzákevertem a fűszeres almalevet. Ezután már csak le kell szűrni és már forrón fogyasztható is. Váljék egészségetekre!
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. nov. 13. 20:46
A forró répaital almalével elkészítési módja és hozzávalói.