Tejszínes-tojásos brokkolileves recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Tejszínes-tojásos brokkolileves hozzávalói:
kb. 4 adaghoz:
50 dkg brokkoli,
3 közepes sárgarépa,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
4 db tojás,
1 púpozott ek. barna rizsliszt (de lehet sima liszt is),
2 dl főzőtejszín,
2 ek. citromlé,
1 csokor petrezselyem,
2 ek. étolaj,
1 ek. libazsír
Ízlés szerint: patikasó, őrölt kömény, őrölt színes bors, tárkony, ételízesítő
A Tejszínes-tojásos brokkolileves elkészítési módja:
A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a répát felkarikázzuk. Felaprítjuk a hagymákat és a zsiradékokon üvegesre pároljuk, majd a répát is hozzáadjuk és néha megkevergetve pár percig pirítjuk. 1,5 liter vízzel felöntjük, beletesszük a brokkolit, és a fűszereket. Fedő alatt, mérsékelt tűzön majdnem puhára főzzük (kb. 20 perc). Aki szereti ekkor tehet bele levestésztát is. Közben megfőzzük a tojásokat és megpucoljuk. A rizslisztet simára keverjük a tejszínnel és 1 merőkanál forró levessel. Vékony sugárban a forrásban lévő leveshez adjuk, fedő nélkül éppen csak sűrűsödésig főzzük (Kb. 6 perc). A citromlével ízesítjük, ha szükséges, utánasózunk. Mélytányérba szedjük, és a félbevágott tojással gazdagítjuk. A tetejét megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és őrölt színes borssal.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. júl. 28. 22:40
A tejszínes-tojásos brokkolileves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.