Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Káposztaleves szilvával recept

Káposztaleves szilvával recept

Elkészítési idő 50 perc

A Káposztaleves szilvával hozzávalói:
60 dkg savanyú káposzta
50 dkg aszalt szilva (vagy kimagozott friss)
1 db tojás
1 dl tejfül
Ízlés szerint só
A rántás: zsiradék
liszt
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
csipetnyi só,fűszerpaprika.


A Káposztaleves szilvával elkészítési módja:
60 dkg savanyú káposztát feltesszük főni a saját levével és annyi vízzel együtt, hogy 5-6 személy számára elegendő mennyiségű legyen. Ha a káposzta puha lett, fél kg megmosott (esetleg mag nélküli) aszalt szilvát teszünk hozzá, s ezzel is főzzük néhány percig. Rántás készítünk 5 dkg zsírból, 5 dkg lisztből 1 fej apróra vágott hagymával, pirospaprikával. A leveshez adva, felforraljuk. 1 tojássárgával és 1 dl tejföllel vagy tejjel behabarjuk, s tálalás előtt még egyszer fölforraljuk a levest


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A káposztaleves szilvával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook