Sörrel sütött tepsis csülök recept
120 perc
A Sörrel sütött tepsis csülök hozzávalói:
1 kisebb csülök (csont nélkül)
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 közepes szem burgonya
1 kisebb cukkini
2 szál sárgarépa
1 db kaliforniai paprika
1 dl világos sör
1 evőkanál őrölt csemege fűszerpaprika
1-1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű és citromfű
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors
A sütéshez: mangalicazsír vagy napraforgó olaj.
A Sörrel sütött tepsis csülök elkészítési módja:
Elkészítésekor a zöldségeket megtisztítjuk és apró darabokra vagdaljuk, majd zsírral kikent, vagy kiolajozott tepsibe tesszük. A húst nagyobb szeletekre vágjuk és bőrével lefelé fordítva a zöldségekre fektetjük. A sört, 1 dl vizet, a fűszereket, a zúzott fokhagymát és 3 evőkanál olvasztott zsírral vagy olajjal összekeverve a húsra öntjük, majd alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben 45 percig sütjük, de közben megfordítjuk a húsokat, hogy minden oldaluk átsüljön. A z idő leteltével levesszük a fóliát és a húsokat a bőrrel felfelé fordítva hagyva további 25 perc alatt pirosra sütjük Tálalásakor hozzá illő salátákkal, friss kenyérrel és hideg sörrel vagy pincehideg fehér borral kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. júl. 20. 06:28
A sörrel sütött tepsis csülök elkészítési módja és hozzávalói.