Tepsis aprópecsenye recept
70 perc
A Tepsis aprópecsenye hozzávalói:
80 dkg lapocka
1.50 dkg burgonya
2 kanálnyi mangalica zsír
1 fej lila hagyma, 3 gerezd fokhagyma
só bors, mustár, sült hús fűszerkeverék,kevés majoránna
A Tepsis aprópecsenye elkészítési módja:
A hús előző este készítem el, hogy jobban összeérjenek az ízek! A lapockát, megmosom, majd apró kockára vágom tálba teszem. A hagymákat megtisztítom, összevágom. A húshoz adom a hagymákat jól elkeverem, majd a sót, a borsot, és a majoránnát.Hozzáadom a kanálnyi mustárt, és a kacsazsírt is, többször megkeverem, és fóliával letakarva a hűtőbe teszem. Másnap, megtisztítom a burgonyát, átmosom, és hosszában felvagdosom. Magas falú tepsit kibélelem sütő papírral, majd belerakom az előző este befűszerezett húst, és az összevágott burgonyát, és megszórom a sült hús fűszerkeverékkel, jól összekeverem, vigyázva nehogy a papír kiszakadjon, és előmelegített légkeveréses sütéssel készre sütöm. 180 fokon, kb 50 perc. Kovászos uborkával tálaljuk. Jó étvágyat
Én öntök alá kevés vizet, és 10 percig fólia alatt sütöm, majd leveszem, így finomabb lesz
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. júl. 11. 16:20
A tepsis aprópecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.