Frankfurti leves recept
40 perc
A Frankfurti leves hozzávalói:
50 dkg kelkáposzta
2 közepes burgonya
1 kis fej hagyma
2 gerezd foghagyma
2 pár virsli(frankfurti sajtos virsli)
1 kis kanál kacsazsír
só, babérlevél, köménymag, kevés majoránna,
pirospaprika, liszt, tejföl
A Frankfurti leves elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítom, apró kockára vágom, majd lábosban felolvasztott zsiradékban üvegesre párolom, pici vizet öntök alá, és fedő alatt tovább főzöm. A kelkáposztát megmosom, és vékony csíkokra vágom, majd felöntve a hagymás alapomat, beleteszem a kelkáposztát, fűszerezem, só, kömény pici babérlevél, és a teáskanálnyi majoránna,félpuhára főzöm, majd a megtisztított kockára vágott burgonyát is beleteszem, ha kell sózom. Elkeverek 1 kanál lisztet 1 mk pirospaprikával, és a tejföllel, kevés hideg vízzel hígítom, és folyamatos kevés mellett a leveshez öntöm, újra forrástól 3-4 percig főzzük, majd beletesszük a felkarikázott sajtos virslit. Jó étvágyat!
Tálalás előtt a babérlevelet eltávolítom!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. júl. 3. 14:15
A frankfurti leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.