Gombás csorbaleves recept


50 kg csiperke gomba
szeletelve
1 fej vöröshagyma aprítva
2 szál sárgarépa reszelve
negyed cikk zellergumó reszelve
1 db kápia paprika apró kockára vágva
2-3 gerezd fokhagyma zúzva
1 kis doboz tejföl (1,5-2 dl)
1 db tojás sárgája
1 kisebb csokor friss kapor vagy petrezselyemzöld
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors.
A Gombás csorbaleves elkészítési módja:
A vöröshagymát, a zellert, a sárgarépát, és a paprikát olajon megdinszteljük, rádobjuk a gombát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd felengedjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és készre főzzük. Besűrítjük tejfölben elkavart tojássárgája keverékével, majd megszórjuk az apróra vágott kaporral és tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. júl. 2. 17:32
A gombás csorbaleves elkészítési módja és hozzávalói.