Kibédi áfonyás lilahagyma lekvár. recept
120 perc
A Kibédi áfonyás lilahagyma lekvár. hozzávalói:
fél dl balzsamecet
ízlés szerint őrölt fahéj
őrölt kömény
őrölt fekete bors
10 dkg áfonya
só
20 dkg barna cukor
1 dl étolaj
2 kg lila hagyma
1 csipet nátrium-benzoát.
A Kibédi áfonyás lilahagyma lekvár. elkészítési módja:
A nyár beköszöntével egyre több gyümölcs válik normális áron elérhetővé, így akár otthonra, akár ajándékba készíthetünk csalafinta lekvárkülönlegességeket. A lila hagymát nagyon apróra felszeleteljük. Az olajon aranybarnára karamelizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a hagymát, enyhén megsózzuk. Fedő alatt kicsit pároljuk, hogy levet engedjen, majd ízlés szerint fűszerezzük. Amikor félig kész, hozzáadjuk az áfonyát meg a balzsamecetet, és sűrűsödésig főzzük. Végül belekeverjük a tartósítószert, és üvegekbe rakjuk. Ha szeretteinket akarjuk meglepni, tegyük a kész finomságot csinos csatos üvegekbe és alkoholos filccel, saját kézírásunkkal kanyarintsuk rá, mit rejt az üveg.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. jún. 29. 15:22
A kibédi áfonyás lilahagyma lekvár. elkészítési módja és hozzávalói.